Kategorier
Sei hei til

Sei hei til Egil

Rabarbrateateret i Trondheim skapar adventsstemning for dei yngste. Vi var så heldige å få eit ord med ein av aktørane.

Dersom du heng på Antikvariatet har du nok sett denne fyren før. Men kven er han, denne fyren som syng og improviserer og fartar rundt i Trondheim by i barneklede med ein diger bamse på slep? Vi kjenner Egil Stenhaug Strand frå gammalt av, og no kan du òg bli betre kjent med ein av dei kulaste entertainarane nord for Dovre.

Foto: Johannes Laukeland Fester Sunde jlfs.tumblr.com
Foto: Johannes Laukeland Fester Sunde jlfs.tumblr.com

ASL?

27. Joda. Trondheim.

Kva er Rabarbrateateret?
Rabarbrateateret er en uavhengig teatergruppe som har som mål å tilføre mer gærnskap til byens kulturliv, samt drive opplæring innen scenekunst. Rabarbrateateret produserer oppsetninger på siden av det som du får servert av institusjonsteatrene. Mer fandenivoldskhet og mindre pretensiøsitet.
Kva er de aktuelle med?
Nå spiller vi «Advent litt» i adventshelgene, det er en førjulsforestilling for de aller yngste. Det handler om en gutt og hans digre kosebamsediva fra verdensrommet. Teater for barn opp til 4 år utendørs i en båkgård på Bakklandet i Trondhjæm med servering av toddy og heimbakst. Idyllisk som bare fyttikatta.
Beskriv ein vanleg arbeidsdag i desember 2014.
Sykler opp en alt for bratt bakke til en barnehage hvor jeg henger med en gjeng skikkelig kule 1-åringer. De danser, roper og klemmer som om de er på trønderfæst hver dag. Ordentlig råe folk.
Foto: Johannes Laukeland Fester Sunde jlfs.tumblr.com
Foto: Johannes Laukeland Fester Sunde
jlfs.tumblr.com
Kva var ditt fyrste møte med teateret?
Da jeg var med far min backstage på «Solheimsrevyen» som 4 åring. En spøkelsemaske som hang på veggen forfulgte meg gjennom mareritt i årevis, og jeg nektet høylytt å komme ut fra kjøkkenet på samfunnshuset før masken var fjernet fra eiendommen.
Og kva er di verste teateroppleving?
«Solheimsrevyen» 1991.
Drømmekjærast?
Cyborgdame fra en annen dimensjon. Bør være litt dummere enn meg og kunne pulverisere fiender med å skyte laser ut fra brystene sine.
Kvifor vil du stå på scena?
Har utviklet et stort eksponeringsbehov oppigjennom årene. Derfor spiller jeg i musikk, impro, teater, hvasomhelst bare folk ser på meg. SE PÅ MEG!
Kva tre ting ville du hatt med deg på ei 16 timar lang Vinge/Müller-framsyning?
Mat, alkohol, iphone-lader. (Hva i all verden er Vinge/Müller-framsyning?)
Kvar er du om ti år (og kva gjer du)?
Innen 10 år har Darwin forhåpentligvis fått ut fingeren og morphet meg videre til neste steg i evolusjonen. Da flyr jeg rundt (bokstavelig talt), og skyter ned fiendene mine med laser ut fra brystene mine.
Korleis skal Rabarbrateateret ta over verda?
«Rabarbrateateret» er en gammel hebraisk omskrivelse av «Illuminati» og vi er allerede godt i gang.
IMG_4740
Dagens outfit er en flanell over en skjorte fra satan-bandet «Ghost». Utsondrer tøffhet og kulturell interesse litt, men ikke for mye, utenfor mainstream.
Advent litt speles i Brubakken 12 på Bakklandet, bakgarden. Anbefalt born opp til 4 år.
Søn 30. november, Laur 6. desember, Søn 7. desember, Laur 13. desember,  Søn 14. desember
Alle dagar kl. 10:00