Kategorier
Omtalar

Balansprojektet

I kvelda kan du nyte samtidsdans på Cornerteateret.

Balansprojektet er eit velkomponert stykke samtidsdans med lun humor og Dumle på scenekanten – og ein flott start på teatersesongen! Vi kosa oss gjennom interessant rørslespråk, enkel med verknadsfull ljossetting som kasta fine skuggar og ikkje minst arbeidersalma «Alle har godt av å jobbe». Passande nok i disse valgkamptider.

Balansprojektet (foto Mari Åboen) kopi

Den einaste aktøren på scena var dansekunstnar Emilie Dahlén (kjend frå Sportsmåndag), men ho delte samstundes rommet med ein videoprojeksjon og vart ofte akkoponert av sin eigen skugge som teikna spennande bilete mot bakveggen.

11410485_1613386785601779_823634475_n

Da vi såg framsyninga no på torsdag var det dessutan sol – og vi fekk nyte  fulle drag av gigantuteserveringa til Nobel Bopel på Cornerteateret. Ikkje noko problem å gå på  teater i varmen med andre ord!

_DSC0563 kopi4

Om framsyninga:

«I denne helaftensforestillingaen problematiserer kunstneren forenklingen og kategoriseringen av det helhetlige mennesket gjennom et poetisk og fandenivoldsk dypdykk i velferdsstatens lukkede rom. Det handler om det å tilhøre samfunnet, og å tilføre samfunnet noe. Hva definerer en sterk eller en svak person? Hva om den «sterke» plutselig får et sammenbrudd og mister kontrollen? Hvilke sidespor er det vi leter etter.»

sorthvitt-prosess3

– Ragnhild og Ingrid

Balansprojektet – Emilie Dahlén, Kunstnerisk ansvarlig, Koreograf, Danser – Gudmund Petter Matthiasson, Musiker, Musikk, Tekst – Steffi Lund, Kunstnerisk veileder – Ida Andersson, Lysdesign – Josefin Andersson, Video – Marit Åboen, Foto

Speles 13.–14. august kl. 19.00 og 15.–16. august kl. 18.00 på Cornerteateret