Kategorier
Frontlosjefestival

Festivalprognosar: Årets snakkis og piñata-ingrediensar

Kva bringer årets festival? Vi har spurt kultur-Bergen!

No nærmar festivalen seg med stormskritt, og vi har spurt eit knippe kulturelle personar om kva dei trur blir årets festival-snakkis. I tilleg til å vere veldig opptatt av leppestift, meiner dei òg bra ting om teater. Og litt shadey ting om godteri (#deiligoggritty).

Kristian Berg Jåtten, Keld Hyldig, Regine Silkoset og Lisa Nøttseter gir deg årets festivalprognosar:

1. Kvifor skal du på Frontlosjefestivalen?

2. Kva er godt samtidsteater for deg?

3. Kva trur du blir årets snakkis på festivalen?

4. Kva skal Frontlosjen gjere etter festivalen? 

5. Kva godteri burde vi ha i piñataen 🍑 🦐 🍼 😁?

 

Kristian Berg Jåtten, skodespelar og Rampeløkt-vinnar

1. Jeg skal dessverre ikke på Frontlosjeforestillinger, fordi jeg spiller forestillinger selv! Det er jo veldig synd! Men jeg ber herved om lov til å komme på fest utover kvelden!

2. Godt samtidsteater for meg kan være så mangt. Det må være noe som jeg blir bevegd av. Selv om jeg er en SUCKER for å bli rørt og sånn, så kan det også bety irritert eller provosert eller forvirret. Men noe som vil noe må det være!

3. Jeg tror årets snakkis blir når Piñataen ryker og vi ENDELIG finner ut hva som gjemmer seg inni! (Ikke til forkleinelse for noen av forestillingene, altså! Men: har man piñata så har man piñata!)

4. Frontlosjen burde hatt en mini-sommerfestival, hvor vi kan bade på Møhlenpris-stranda etter forestilling og drikke drinkz inn i de lyse juni-kveldene! (Spesielt siden estetikken til Fronlosjen er såpass sommerorientert! Men!!! Det at noen ivaretar sommervibez i det beinharde februarklimaet er fantastisk, altså!)

5. Jeg stemmer for ymse smågodt i piñataen! Ingen plast, og litt mer bakterier hvis vi må plukke opp fra gulvet. Deilig og gritty!

Mine favoritter:

Krokodiller
M&M
Sjokoladefamilien 💗💗💗
Salte hodeskaller
Sure hodeskaller
Egentlig alle hodeskaller
Blå og rosa flasker

TVITVI ALLE!!!!


Foto: Eirik Hagesæter

Keld Hyldig, førsteamanuensis i Teatervitskap ved UiB

1. Fordi det er en hyggelig begivenhet og fordi det er spennende å se hva som er på gang i vekstlaget i det bergenske teaterlivet.

2. Godt samtidsteater er for meg først og fremst teater som gir meg en slags «lykkefølelse», som kommer av opplevelsen av å være med på noe meningsfullt og verdifullt. Det er alltid fint å bli overrasket på teateret men det er også fint å bli bekreftet.

3. Frontlosjefestivalen.

4. Skal dere finne på noe nytt, da? Dere kan vel bare bli større og bedre!

5. Eucalyptus og mørk sjokolade.

 

Regine Silkoset, teatersjef Immaturus

1. Jeg skal på Frontlosjfestivalen fordi det gir unge scenekunstnere muligheten til å vise fram det de jobber med. Også kommer jeg så klart for å få med meg hva tidligere Immaturusere har funnet på!

2. Godt samtidsteater er for meg teater som skaper en opplevelse, noe jeg kjenner på kroppen og setter inntrykk.

3. Årets snakkis blir vel hvilken leppestift Frontlosjefisken har brukt for å få en slik rosa glød.

4. Når festivalen er over så får de komme seg over høyden, bort til Det Akademiske Kvarter, og få med seg Rocky Horror med liveshow av Immaturus!

5. Piñataen bør være fylt med masse, masse, masse sjokolade!

Gleder meg til festival!

Lisa Nøttseter, nestleiar på Bergen Dansesenter, regionalt kompetansesenter for dans

1. For å henge med i timen. Det er alltid spennande med nye namn og nye prosjekt. Dansekunstnarane er ofte å sjå på Bergen Dansesenter, så dei kjenner eg jo godt, men det er ikkje så ofte ein får sjansen til å sjå kva dei jobbar med, så det gler eg meg til!

2. Generelt har eg sansen for kunst som er samfunnsrelevant, godt tenkt og godt utført. Kva som er godt i dette høve står på eit vis i relasjon til prosjektet sjølve. Det er mykje som kan funke, men det må ver ærleg og komme frå eit behov for å uttrykke noko. Form, farge, stil og sjargong er mindre interessant. Veit ikkje om eg har nokre andre krav til samtidsteater enn til kunst i sin heilskap. Det må i tilfelle vere at det i botn ligg ei god forståing for oppbygning, tid og framdrift.

3. Klea til Frontlosjetøsene. Det viktigaste er ikkje korleis dei ter seg, men korleis dei kler seg.
Eg kjem i alle fall til å gjere mitt for at det er dette vi diskuterer. Dette blir min festivalkjepphest å vri fokuset frå diskusjon og opplevingar av kunst til kvinners utsjånad.

4. Komme seg tilbake på publikumsplass, kvile litt på laurbæra, eventuelt lage ein konferanse. Framtida ligg open.

5. Noko vegansk, sukkerfritt, glutenfritt noko, som ikkje er pakka i plast. Eller kanskje berre Lohengrin? Nei, vent. Ikkje piñata i det heile [sensurert av redaksjonen]. Det er så lett å verte nervøs når folk viftar rundt seg i blinde med eit slagvåpen. Det er dessuten så mange etiske PK-problem som dukkar opp når ein heng opp fabelyr med sprengte magar i taket for å misshandle dei.

Frontlosjen takkar desse fantastiske og miljøvenlege representantane frå kultur-Bergen – sjåast på festival!

// mjøling av eiga kake // frontlosjefestivalen er bloggen sitt eiget initiativ