Kategorier
Festival

Skog og teater

FJALER: Fjaler er snart klar for festival. Skog og Teater is now in a relationship.

Teaterfestivalen i Fjaler starter om ei snau uke, men arbeidet i bygda har allerede pågått ei stund.

IMG_3010

Men hva må egentlig til for å sette opp festival på bygda?

Først og fremst krever det hjelp fra mange frivillige som kan stille med muskler og arbeidskraft. Fra for eksempel disse:

Torkil Sandsund er egentlig alt for opptatt for å posere sammen med meg- men jeg brukte makt.
Torkil Sandsund er egentlig alt for opptatt til å posere sammen med meg- men jeg brukte makt.

Eller ennå bedre, fra sterke folk som disse:

IMG_0073Og, selvfølgelig, kaffe.

IMG_0087Når dette er på plass, så blir det veldig viktig å få samspillet mellom skog og teater til å fungere optimalt – årets tema på festivalen er tross alt skog. Og da må skogen introduserers for teateret, og teateret for skogen.

Det gjøres ved å sette skuespillere fra byen ut i skogen

Ivar Furre Aam
Ivar Furre Aam

Gi dem eierskapsfølelse til naturen, ved å lære dem hvordan man nytter seg av skogen, ved foreksempel å lage sin egen vidjespenning.

Lisa Lie
Lisa Lie

Flere av forestillingene under festivalen foregår ute i skogen, og da må man bruke litt tid på å vende skogen til teatrale elementer. Snart vil skogen føle at glitter og stas er helt naturlig for den.

IMG_0118For at forholdet skal fungere er det viktig at begge parter gir og tar, ved å foreksempel la skogen få tilgang til, og få fri utfoldelse inni ærverdige spillehus

IMG_0119

Tilslutt vil forhåpentligvis kjærlighetsforholdet mellom skogen og teateret blomstre ut i en fantastisk symfoni av naturlig teatralitet!

IMG_0122Vil du se mer av Lisa Lie så spilles Skogsunderholdning torsdag 25.09 kl. 20:30 – på Teaterfestivalen i Fjaler, selvsagt.

-Tina