Kategorier
Frontlosjefestival Gjesteinnlegg Omtalar

Levande kritikk på #losjefest

No har du moglegheita til å prøve deg som kritikar under Frontlosjefestivalen!

No har du moglegheita til å prøve deg som kritikar under Frontlosjefestivalen! Ragnhild (Freng Dale) og Anna (Blekastad Dr. Watson) forklarer deg korleis levande kritikk fungerer:

– Ragnhild, hvorfor valgte vi å kalle det levende kritikk? Har vi et dårlig forhold til teaterkritikken, synes vi den er gammeldags og sirompa?

– Nei, egentlig ikke! Kritikk er kjempeviktig, men alt for ofte blir det bare noe som skrives, som ikke leses av så mange, og som kunstneren kanskje har et litt angst-preget forhold til; det er deilig hvis kritikken er god, men hvis den er dårlig så putter man den liksom bare i en skuff. Vi ville rett og slett fornye forholdet mellom kritikeren, kunstneren og teaterpublikummet: Levende kritikk!

– Men, Anna: hvorfor skal den skrives på postkort?

– Fordi det er så kult å skrive en kort-kritikk på et postkort. Det blir postkortkritikk og tegneferdigheter, hvor ofte får en gjøre det, nå om dagen?

– Og hvem skal skrive postkortkritikken?

– Alle som vil! Hvis du, jeg, eller Kari Trestakk har noe vi vil dele om en forestilling, så er det bare å skrive eller tegne en kritikk, bakpå postkortet.

– Hva skjer så med postkortene, Ragnhild?

–  Vi, eller dere, legger dem ut på Instagram! Der kan de deles og leses av alle til hjertens lyst. Vi vil også dele dem andre steder, for eksempel på Scenekunst.no. Og om vi får napp hos noen aviser, så kanskje får vi noen postkortkritikker på trykk der også. Da kan vi ta innertieren på de sirompa kritikerne…

– Hva har katten på postkortene med scenekunstkritikk å gjøre, Anna?

– Katten er det mest folkelige av alle dyr, bare se på alle YouTube-visninger av katter! Og vårt prosjekt er jo megafolkelig!…Eller, vi vil i det minste at det skal være det – demokratisk, liksom…siden alle kan delta. Men seriøst Ragnhild, driver vi bare med lek og fjas, og ordspill, i form av postkortkritikk? 

– Nei, dette er bare begynnelsen! Til høsten skal vi ha kritikersalong, der alle som har lyst, oss inkludert, få øve oss på å tale offentlig – da blir det muntlig kritikk sammen med fagfolk, proffe og amatørkritikere, stampublikummere og andre interesserte.

Stay tuned to a (Corner)theatre near you!  Og se opp for våre postkort på Frontlosjefestivalen 22.–.24 februar i år.

– Ragnhild og Anna

levendekritikk@gmail.com | @levendekritikk | #levendekritikk | #losjefest

 

Om Frontlosjefestivalen – Program 2018 – Billettar

Facebook Page Frontlosjen

Følg festivalen i sosiale media:

unnamed-3Instagram-Logosnapcodeunnamed

Brukarnamn: frontlosjen

// mjøling av eiga kake // frontlosjefestivalen er bloggen sitt eiget initiativ

Legg igjen en kommentar