Kategorier
Festival Kvardagsglimt

Velkommen til Dale: Tinas bildeguide

FJALER: Torsdag starter Teaterfestivalen i Fjaler! Tina gir deg en bildeguide over festivalstedene i bygda.

Det er klart for teaterfestival i Fjaler!

IMG_0124

Dale er ei forholdsvis lita bygd i Fjaler, men til gjengjeld breier festivalen seg over et større område. Skog, idrettshall, ungdomshus og privatbolig blir blant annet brukt som spillplasser. Og har du tenkt deg på festival og ikke er så godt kjent så kan det kanskje være greit med litt veiledning? Fortvil ei! Tina har laget en aldri så liten opplevelsesguide og «where to go» i Dale:

Kart over Dale. Kunstneren ønsker å forbli anonym.
Dette er Dale

Om ikke annet kan kanskje denne tegningen gi en liten pekepinn på hvor de forskjellige locationene befinner seg i forhold til hverandre. Med fare for å fornærme dalingene skal det sies at den anonyme kunsteren er vant til å forholde seg til kvadratiske bykart.

Det første man bør gjøre er å ta en titt i programmet. Flotte forestillinger og arrangementer er lainet opp som skinnende partylys på snor, og du vil prøve å få med deg alt! Ta gjerne turen innom infosenteret, se etter skilt som er satt ut, eller du kan spørre lokalbefolkningen om veibeskrivelse til neste arrangement. Men her må jeg legge inn et lite obs obs: Jeg har lagt merke til at forskjellige steder og bygg gjerne har forskjellige navn alt etter hvem som snakker om det. Noen kaller det Klokkargarden, andre kaller det Jakob Sande-tunet, atter andre Tusenårsstaden: Det er samme sted. Trudvang, ungdomshuset og Fjaler kino: samme bygg. Jeg skal ikke forvirre mer, og holder meg til navnene i programmet.

Program!
Program!

 

-Og for å gjøre det så oversiktelig som mulig, presenteres en liten bildeguide!

Kommer du til Dale med bil eller buss parkerer du antageligvis midt i smørøyet; det en byfis kanskje vil kalle hovedgata

IMG_0105På samvirkelaget (Coop-en), rett ved busstasjonen, får du tak i det du eventuelt måtte ha glemt å ta med fra byen. Dette er for eksempel stedet å gå hvis strømpebuksa har revna.

IMG_0065

Litt lengre borti gata finner du Dales eneste kafe, Allmuen.

IMG_0102Her kan man sette seg ned og sosialisere med andre festivaldeltagere over god mat og drikke. Eller bare henge utenfor med en kaffe og hilse litt sånn annerkjennende «javel, se det»-peke, smile, le- til forbipasserende venner og kjente.

IMG_0089Vis-a-vis Allmuen er en skjønn liten park, som blant annet er the place to be på åpningen kl 17 på torsdag. Da er det godt mulig du får se både Jan Haugen og en av disse stokkene!

IMG_0100Bortforbi finner man Jakob Sande tunet (eventuelt Tusenårsstaden).

Omkranset tunet er Gamle Kommunehuset, Løa, Badet og Gamle Skulehuset. Her skjer det mye under Festivallørdag som Teaterfestivalen arrangerer sammen med Fjaler skogeigarlag. Jeg anbefaler å komme seg dit for å lære å lage vidjespenning!

IMG_0071

I første etasje på det gamle kommunehuset (noen kaller dette Studio Nova) holder festivalens infosenter og billettkontor til. Har man ennå ikke sikret seg alle billetter må man komme seg hit så fort som råd er. Bonus: her er det også festivalkafé!IMG_0069I Løa spilles blant annet Hordaland Teaters «Heksestrekar» og huser foredragsmaratonet under festivallørdagen. Er du så heldig å være gjest eller frivillig på festivalen kan det nok hende at du får deg et måltid og en dans akkurat her! Glem for all del ikke låvedans på laurdagskvelden!

IMG_0078Et par billettkølengder unna ligger Trudvang.  Her spilles «Skogsunderholdning» på torsdag og «Kjøkkenet» på søndag.

IMG_0066Sterke, flotte menn venter på publikum!

IMG_0067Rett borti veien for Trudvang finner du Fjalerhallen. Her får du blant annet se «Kjærleikens ferjereiser», «KAZAK:kazak», «Jordjenta», «Still in Silence» og «Haugtussa».

IMG_0128To scener rigges opp i Fjalerhallen for at DU skal få oppleve ypperlig scenekunst!

IMG_0069Det fine med festival på bygda er at alle ressurser blir brukt, og hvorfor ikke spille Jon Fosse i stua til naboen? I huset til Tone Solheim på Bjerga kan du se «Sonen».

Teatral presentasjon av huset - til høyre- og Tone - i rødt.
Teatral presentasjon av huset – til høyre- og Tone – i rødt.

En tur opp fjellet kommer du til Dalsåsen og kunstnersenteret. I tillegg til en nyydelig utsikt over Dale.

Og tar du turen herfra og videre innover i skogen kan du oppleve skogsforestillinger på skogens egne premisser. Følg lyden og lyset inn i skogen og sett deg under et tre mens mørket kryper inn og skaper sceneveggene.  «Skogsarbeid» spilles i skogen bak kunstnersenteret og «Night Tripper» spilles på Storehaugen. Til «Night Tripper» vil det gå buss fra Dale sentrum og opp til Dalsåsen.

IMG_0129

 

Med mindre du går deg vill i skogen eller rett og slett ikke finner avkjørselen ut av storbyen tror jeg du nå har alle forutsetninger for å finne frem i Dale!

Da gjenstår det bare å si: Velkommen til Dale, og god festival! Husk regntøy!

IMG_0075

-Tina