Kategorier
Kvardagsglimt Livsstil

I want… appelsinsjokolade

Funkar appelsinsjokolade som teatersnop?

Påskehøgtida er over oss for i år for fleire veker sidan, men påska har såkalte bevegelige helligdagar, og det er vel fullt mogleg å ha påske i midten av april. Om påska hadde vore det i år, så er det fortsatt mogleg å ha att rester frå påskeegget ein ikkje rakk å ete opp mellom påskelabyrintar, skiturar og afterski. Til dømes er det kanskje ein appelsinsjokolade til overs som ein kan ta med seg når ein skal nyte kulturelle opplevingar. Ja særleg, som om innhaldet i påskeegget ikkje hadde vore ete opp innan no, dette var berre ein måte å lage ein lang intro om at vi har testa appelsinsjokolade på teatret.
IMG_7840 IMG_7847
Kor mykje det bråker: Først må ein ta det ut av eska, og etterpå dunke den hardt i bordet og så åpne papiret som er utanpå. Ja dette kan bråke litt, derfor kan det vere lurt å gjere dette på førehand. Dessutan fekk vi ikkje dette til heilt som ein skal, og måtte dele opp båtane manuelt.
Mengde: For mykje for to på ein times forestilling.
Pris: Litt dyr, men er som regel verdt det.
Smak: Appelsinsjokolade er digg, men det vart litt kvalmt i lengda. Ein blir tørst av sjokolade.
Korleis det påvirker teateropplevinga: Først gomler ein i seg, også blir ein kvalm. Men det er jo berre å spare det til seinare, tenkar ein. Men når ein er på forestilling har ein ikkje noko anna plass å gjere av det enn å ha det i fanget/handa, og da smeltar det og blir klissete og ein må berre kaste resten. Dessutan blir ein jo som sagt litt tørst av den.
Korleis ein kjenner seg etterpå: Huff, dette var ein dårleg deal. Mistar mykje av teateropplevinga fordi ein nyttar tid på å pakke opp og leite etter ein plass å legge det når ein bllir kvalm.
 IMG_7855
IMG_7854Som de ser så feila vi veldig med å dele båtane på grasiøst vis. Dette var ikkje bra! Appelsinsjokolade egnar seg heilt klart best i ein solvegg med skisko på beina. Neste påske skal vi syte for å ete opp appelsinsjokoladen før vi blir kvalme på kvikklunsj og fylte egg.
– Ingrid