Kategorier
Festival

Siste festivaldag

FJALER: Teaterfestivalen i Fjaler 2014 går mot slutten, og Tina har dokumentert den siste dagen fra bakscenen!

Frontlosjens faste crew er reist tilbake til byen, og plutselig var vi kommet til søndag – Teaterfestivalen i Fjalers siste dag. Men siste dag var minst like fullspekket med skogsfornøyelser som de foregående. Som den nyinnvidde og nyfrelste bloggeren jeg har blitt tar jeg med meg kamera og blogg på produsentjobb for å gi dere festivalsøndagen fra bakscena!

Dagen starter med mer regn. Våte papirlykter utenfor frokostlokalet vitner om lørdagens braksuksess av en låvefest.

IMG_0074Støvler og regntøy har blitt uniform. Mens soppkurs står på programmet for de fleste, trasker jeg opp til Trudvang for å rigge til for Jo Strømgren Kompanis barneforestilling «Kjøkkenet».

IMG_0077Morgenkaffe i mørk og lun teatersal og beskjed om at både «Kjøkkenet» og alle dagens forestillinger er helt utsolgt er fint å starte dagen med!

IMG_0080

IMG_3208

 

En mindre lyd-utfordring på tampen gjør at superlydmann- Steinar må trå til, før alt igjen går på skinner, og horder av kjøkken-glade barn kan slippes inn til forestiling.

Forestillingen skal opp!
Forestillingen skal opp!
Hanne Henrichsen
Hanne Henrichsen

IMG_0091

Irene og Åsne står klar i kafeen med boller og saft!
Irene og Åsne står klar i kafeen med boller og saft!

Ute igjen etter forestilling dukker sola frem!

IMG_0101Og det passer særlig bra når lunsjen serveres ute. Dale har et eget røykeri, hvor det i dag serveres lammegryte. Festivalfolket er ikke vanskelige å få samlet her! Her finner jeg også noen nye og friske festivalgjengere som i dag har tatt turen opp fra Bergen!

IMG_0095Etter lunsj må de siste ting på plass for Aslak Moe og Kyrre Eikaas Ottesens «Rovdyr-reenactment»! Noe de selv kaller «en iscenesatt etter-leseprøve for publikum».

Kyrre Eikaas Ottesen og Aslak Moe
Kyrre Eikaas Ottesen og Aslak Moe

Heldigvis er det ofte sånn at ikke alle rekvisitter er helt på plass før rett før noe skal fremføres, og da er det alltid interessant å se hva man kan klare å trylle frem. Aslak ville gjerne ha et glass med lokk som skulle representere et glass med (av alle ting) granskuddsirup. Kunne et vasket uncle Bens glass funke? Men både jeg og Aslak undervurderer tydeligvis stedet vi er på, for det kommer raskt fra Margrete på kjøkkenet, at akkurat et glass med granskuddsirup (hva brukes dette til??!) hadde da selvfølgelig hun.

IMG_0097Om ikke rovdyra er redda, så er ihvertfall scena med granskuddsirup redda, og «Rovdyr-reenactment» kan begynne! Her skulle det selvfølgelig kommet en reenactment av reenactmenten, men tiden var knapp, og det måtte hastes videre til den siste forestillingen Fjalerhallen skulle huse.

Nina i billett kan fortelle at Fjaler er blitt haugtusse-tussete og at «Haugtussa» er helt utsolgt!

IMG_0102

«Haugtussa»s lysdesigner Kyrre Heldal Karlsen er strålende fornøyd med fullsatt sal. Fjalerpublikumet kan bare glede seg til denne premieren på turnéversjonen av «Haugtussa»!IMG_0104Scene og publikumsområdet ferdigstilles før forestilling. Yasin og vår alles trådholder, produsent og supermamma Ingrid er snublefellevakt!

IMG_0105

 

Fordelen med forestilling i idrettshall er tjukkas-hvilen
Fordelen med forestilling i idrettshall er tjukkas-hvilen
Vi er klare for "Haugtussa"!
Vi er klare for «Haugtussa»!

Etter at Ane Dahl Torp og Sjur Miljeteig har gått av scenen og publikum har forlatt lokalet rigges scenen ned. Dugnadsgjengen skrur, kveiler og bærer scenen vekk raskerer enn du kan stave Teaterfestivalenifjaler.com.

IMG_0110

Siste forestilling på programmet er «Night Tripper». Fiksdal/Langgård/Becker inviterer publikum langt inn i skogen ved solnedgang. Mørket senker seg under forestillingen, og når alle tilslutt sitter i et totalt mørke, midt inni skogen, omgitt av kunstnere, byfolk og bygdinger, avsluttes også festivalen for i år.

Skremmende nok er dette veien inn til spillplassen til "Night Tripper"
Skremmende nok er dette veien inn til spillplassen til «Night Tripper»

Oppryddning og nedrigging, slitne bein og masse fornøyde smil – Teaterfestivalen i Fjaler 2014 er over! Rause mennesker og over 250 frivillige har gjort det mulig å holde teaterfestival i den lille bygda Dale. De aller fleste forestillingene har vært utsolgt, og eventyrfrokost, soppkurs, symposium og foredrag har blitt heklet inn i  programmet hvor alt har dreiet seg om skog. Det har vært en helt spesiell stemning rundt denne festivalen, som hovedsaklig har handlet om dyktige og engasjerte mennesker:  lokale ildsjeler og frivillige, tilreisende kunstnere, kompanier og publikumere. Takk til Teaterfestivalen i Fjaler – ses til neste år!

En liten del gjengen som har stått på døgnet rundt for teaterfestivalen. For noen folk!!
En liten del av gjengen som har stått på døgnet rundt for teaterfestivalen. For noen folk!!

Takk for meg Dale, det var magisk <3

-Tina