Kategorier
Enquete

Meteor-gobitane

Kulturpersonlegdomar fortel kva dei gler seg mest til.

I dag smeller ein meteor ned over Bergen. Dette er årets teaterhøgdepunkt for oss! Teaterperler på teaterperler i ti dagar til ende. Perfekt! Det er vanskeleg å plukke ut kva forestilling ein bør glede seg best til, derfor har vi heller fått utvalde kulturpersonleghetar i Bergen til å fortelje kva forestilling dei kler seg mest til. For å hjelpe deg til å velge ut godbitane.

resizedimage684427-meteorfront

Rune Salomonsen – info- og salgsmedarbeider ved BIT-teatergarasjen.

Jeg ser fram til noe heftig teori på The Triangel Seminar og The Other Eye. Håper å hente med meg noen ferske begrepsnøkler der til det store bildet på hva som faktisk foregår. Her er mange felt flettet inn i hverandre, og det skal bli spennende å bryne dette mot METEOR som empiri. Old Chaos/New Order, The Pyre og Stalker gleder jeg meg aller mest til. Den første fordi de nettopp leker seg med det heftig teoretiske på en forståelig måte og at de er russere som vil erobre vesten. Den andre for musikken og lyseffektene og fordi det er Gisèle Vienne. Den siste fordi den fikk Heddapris for årets forestilling. Jeg er dessuten svært svak for Verks overlessede og rotete scenografi. Men det kan fort vise seg at den største opplevelsen blir en overraskelse, og jeg skal også forsøke å få meg meg det hele. If a Window would open er nok den jeg er mest spent på. Og så gleder jeg meg selvsagt til de gode samtalene og PrøveRommet FestivalSallong, som kan bli en alle tiders kunstnerisk, sosial, intellektuell og jovial smeltedigel.

SetWidth300-OlegFredrik Longva – Teatersjef Studentteateret Immaturus

Kulturhøsten i Bergen er så fin. Ekko, BIFF & Meteor. Loves it! Under årets meteor ser jeg særlig frem til å få med meg Judasevangeliet med Transiteatret-Bergen. Ikke bare høres selve utgangspunktet for forestillingen forlokkende ut – med handling som kretser omkring historien rundt Judaskysset sett innenfra – men jeg er sulten på mer fra Transiteatret & Vagn Lid! Tidligere har jeg faktisk kun sett Fatzer, og det var en stor teateropplevelse!
Judasevangeliet har jeg sett frem til å få med meg.

Skal jeg velge ut enda et par framsyninger, så skal jeg i allefall få med meg De utvalgte, og ryktet forteller at Verk Produksjoner også er verdt å bli litt bedre kjent med, så jeg tror jeg skal sjekke ut Stalker. Jeg håper bare jeg rekker å få med meg mest mulig!

Jeg er glad vi har teaterfestivaler som Meteor – og jeg gleder meg til å tilbringe de til nå vakre oktoberkveldene også i teateret.

IMG_7845bCharlotte Myrbråten – Prosjektleder på Bergen Offentlige Bibliotek og teateranmelder i Bergens Tidende.

Jeg gleder meg mest til Judasevangeliet og er så ulykkelig for at Tore Vagn
Lid ikke har alle premier i Bergen (Dette bør han fikse synes jeg). Operasjon
Almenrausch er kanskje den beste forestillingen jeg har sett noen gang og
så langt har hans Sørgespilltrilogi vært fabelaktig. Han skiller seg ut i Norge og klarer nesten egenhendig å revitalisere teatret og produsere forestillingen med både en helt ny type estetikk og med et innhold som er relevant og viktig.

judax_mid

Kva meteorforestilling gler du det mest til?

Foto:Old chaos/New Order: bit-teatergarasjen.no / Stalker: Kaja Bruskeland / Judasevangeliet: Janneche Stroenen

1 svar til “Meteor-gobitane”

Det er stengt for kommentarer.