Kategorier
Enquete Frontlosjefestival

Festivalprognosar: Kva blir årets snakkis?

Kulturbergen deler kva dei ser fram til på Frontlosjefestivalen.

Frontlosjefestivalen er rett rundt hjørnet, og vi har spurt eit knippe personar frå kulturbergen om kva dei  tenker om moroa vi har i vente. I tillegg har vi fått mange gode tips til kva vi kan putte i piñataen!

Camilla Svingen, Tor Christian Bleikli, Eva Pfitzenmaier, David Alræk og Silje Sandodden Kise gir deg årets festivalprognosar:

1. Kvifor skal du på Frontlosjefestivalen?

2. Kva rolle speler frontlosjen.com i Bergen?

3. Kva trur du blir årets snakkis på festivalen?

4. Kvar var du da Simen Hegstad Krüger tryna?

5. Kva godteri burde vi ha i piñataen?

Camilla Svingen, leiar for Proscen (snart BEK)

1. Helt uavhengig av at jeg er en del av Cornerteateret og Proscen som er samarbeidspartnere så går jeg på Frontlosjefestivalen fordi det er en festival som er sjarmerende, inkluderende, profesjonell, varm og hjemmekoselig – på en måte. Håper det blir fyrstekake og kaffe også… de har elementer av de tingene jeg liker best. På ett og samme sted.

2. Frontlosjefestivalen gir Bergen en ny visningsarena for de mer nyetablerte profesjonelle scenekunstnerne. Frontlosjen er med på å sette fokus på scenekunst på en uformell, morsom måte – på en profesjonell måte. De gjør kunsten mer tilgjengelig, ikke så farlig. Bergen er en naturlig kunst- og kulturby. Men vi trenger å nå nye publikumsgrupper i framtiden og Frontlosjen kan greie det. En perle Bergen allerede har lagt merke til.

3. Jeg tror årets snakkis blir godteri. Kanskje også at dere har latt dere avbilde i svarte kjoler og at profilen til Frontlosjefestivalen har blitt så GØY.

4. Det var søndag… og siden jeg ikke kom hjem før seeeeeinnnt lørdag så lå jeg å sov.

5. Kirsebærkjærligheter som kan henges på ørene!

Tor Christian Bleikli, skodespelar og produsent

1. Av ren og skjær nyskjerrighet

2. Hmm. vansklig å si, som en (….)ist i fåreklær? Fyll inn selv:)

3. Frontlosjen?

4. I en hotellseng i Belgia.

5. Krokodiller er et must.

Eva Pfitzenmaier, musikar og performar

1. For å se hva som foregår i scenekunstens undergrunn.

2. Frontlosjen har tatt på seg ansvaret for å synliggjøre mye bra lokal scenekunst, løfte kunnskapsnivået til skapere i Bergen og de bidrar til et levende scenekunstmiljø. Uvurderlig tilskudd til scenekunst-Bergen!

3. Tror hver kveld blir det nok denne forestillingen som vi nettopp har sett… Utenom det: festivalens snoptilbudet har jeg store forventninger til!

4. Hvem er det?… (idrettsignorant kunstner)

5. Noe overraskende. Noe som ikke er godteri, men som ser ut som det.

David Alræk, filmskapar og kunstnar

1. Spennende og ny scenekunst, festivitas og pinate-party midt i grå og kalde februar – det er en selvfølgelighet!

2. Fronlosjen er med å synliggjøre og støtte oppunder scenekunsten i Bergen. Noe de gjør på en leken og nysgjerrig måte med smittende humør.

Folk som interesserer seg for teater og dans trenger å ha ulike plasser å samles gjennom året. Med all regnet i Bergen trenger vi at det ikke er så langt mellom de ulike fargerike festivalene. Derfor har Fronlosjefestivalen plassert seg på en tid av året hvor vi alle trenger å få strødd litt konfetti over oss.

Med all regnet i Bergen trenger vi at det ikke er så langt mellom de ulike fargerike festivalene.

3. Den klatreglade og lekne professor Arne Næss har vært med meg siden tenårene og alltid fascinerert og interessert meg stort. Så jeg gleder meg veldig til What Shines som tar utgangspunkt i hans tanker og filosofi i forestillingen. Så for min del kan snakkisen gjerne bli om Næss, klatring, livet og kunsten!

4. Langt inni drømmeland etter storveis fest og dansing kvelden før.
(Apropos OL – hvor ble det egentlig av den strålende, ville og dramatiske olympiske grenen Ski-ballett?)

5. Lakris! Masse lakris. Det eneste snopet for meg.

Silje Sandodden Kise, scenograf

1. Fordi Frontlosjefestivalen er et utrolig kult initiativ på et veldig bra teaterhus! Og jeg gleder meg fordi jeg ikke aner hva jeg får se.
 
2. Det er ingen andre som dere i Bergen! (Eller i Norge.) Og så får dere ut scenekunst til folket på en annen og morsom måte. For eksempel med mote-blad sjargong og «stjel stilen»-artikler. Det liker jeg!
 
3. Selv er jeg veldig spent på hva som skjer når teknikerne inntar scenen! Så kanskje my guess is as good as yours?
 
4. I dyp, deilig søvn! (og det er ganske makeløst for meg, det var nemlig mannen min sin tur til å stå opp med barna, som gjerne våkner kl. 06 selv om det er søndag.)
Litt seinare: Hi hi! Først nå skjønte jeg hvem Simen Hegstad Krüger er…! Jeg følger jo ikke med! Lurte litt på hvorfor dere spurte om hvor jeg var da en eller annen dude falt 😉 Tenkte kanskje han var en venn av dere, som var litt uheldig?
 
5. Siden jeg tidligere har laget scenekunst om (eller mot…) plast, så lurer jeg jo på: kan man ha godteri uten innpakning i pinataer? Eller blir det bare ekkelt når det detter på golvet? Jeg er spent på å se! (Og digger sjokolade.)


Vår kompis Simen. Seems legit!

Om Frontlosjefestivalen – Program 2018 – Billettar

Facebook Page Frontlosjen

Følg festivalen i sosiale media:

unnamed-3Instagram-Logosnapcodeunnamed

Brukarnamn: frontlosjen

// mjøling av eiga kake // frontlosjefestivalen er bloggen sitt eiget initiativ

Legg igjen en kommentar